De wereld in je rugzak: backpacken met Decathlon

Backpacken is in 2017 niet meer uitsluitend voor net afgestudeerden die ‘even’ in zes maanden de wereld willen zien. Steeds meer jongeren- en volwassenen trekken er steeds vaker op uit. Of je nu een ervaren reiziger bent of nog nooit in een vliegtuig hebt gezeten: Decathlon geeft je vijf tips voor jouw volgende trip.

Gebruik gezond verstand
De lokale bevolking, de autoriteiten in een land, je reisgenoten en dat duiveltje en engeltje op je schouder: Luister naar ze. En in geval van twijfel? Denk dan even goed na, als je ver van huis- en haard zit. We willen dat je heelhuids terug komt met de meest fantastische verhalen over de meest gestoorde onderwerpen. Maar jullie hebben the Hangover gezien. Zullen we afspreken dat je zonder tribal in je gezicht terugkeert?

Pak verstandig
Je rugzak is je beste vriend, tijdens je avontuur. Voor sommige (nieuwe) reizigers is het echter nogal een zware vriend. Vergeet niet: Je gaat heel wat uren met deze knaap op je rug rondlopen! We vroegen jullie laatst om input voor deze blog, en zoals iemand al zei: ‘Een tube wasmiddel is minder zwaar dan tien extra setjes kleding.’ Ook veel gelezen: Rol je kleding op. Neemt minder ruimte in én je kledij kreukt minder!

Stoute, maar goede schoenen
Backpacken is een avontuur, en we gaan je niet zomaar aanraden altijd binnen de lijntjes te kleuren op jouw feestje. Maar welk spannend verhaal je ook tegemoet loopt, loop in ieder geval op degelijke schoenen. Op vlakke wegen volstaat een goede wandel- of hardloopschoen. Bij oneven terrein is het misschien verstandig een hoger model te kiezen.

Kom voor advies op maat naar Decathlon zodat jouw backpack avontuur onvergetelijk wordt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie