It’s Weekend: Fashion X Cult

PERSBERICHT
Donderdag 12 juni, 2014

IT’S WEEKEND: Fashion X Cult

In het weekend van 5 t/m 7 september 2014 vindt in Eindhoven de tweede editie van IT’S WEEKEND plaats. Een Fashion X Cult feestje waarbij fashion, design, technology, food en music samenkomen in één energiek en bruisend weekend. Deelnemende (mode) ontwerpers, artiesten, retailers, horeca en andere betrokkenen worden uitgedaagd om de dialoog met elkaar aan te gaan. Spannende samenwerkingen, experimenten en nieuwe ideeën krijgen vrij spel!

Celebrate the mix
In winkels, horecagelegenheden, leegstaande panden evenals in de openbare ruimte vinden uiteenlopende activiteiten plaats op het gebied van fashion en cult. Van (mobiele) modepresentaties, expo’s, lezingen, pop-up’s en hang-outs tot catwalk shows, late night drinks en een Shopping Sunday. Ontmoetingsplaatsen in de vorm van ‘urban oases’ bieden bezoekers de mogelijkheid om in relaxte groene hang-outs te genieten van de programmering en nieuwe mensen te ontmoeten.

Let’s play, it’s weekend!
Het programma start op vrijdagmiddag met Future series van Dutch Design Week. In samenwerking met finalisten van Dutch Design Awards is een lezingenprogramma samengesteld. De sprekers, waaronder ontwerper Borre Akkersdijk (oprichter byBorre), zijn geselecteerd op basis van hun focus op experiment, materiaalgebruik en spannende samenwerkingen. Dit programma wordt aangeboden in De Kazerne; het podium voor de creatieve industrie. Hier start eveneens de openingstentoonstelling ‘OPEN MIND | De Kazerne’. Met werk van o.a. Maarten Baas, Kiki van Eijk & Joost van Bleiswijk, Mieke Meijer, Youasme Measyou en Maarten Kolk & Guus Kusters.

Later die middag vangt het programma aan in ‘de Bergen’ met uiteenlopende activiteiten op het gebied van mode, muziek en food in een groene, plantrijke setting. Eindhovense labels Ontour en studioRUIG presenteren hier een pop-up shop & expo. In de Hooghuisstraat kun je vanaf 17.00 uur terecht voor high fashion modeshows met onder andere de labels Lanvin, Chloé, Isabel Marant en Sage & Ivy. Omdat je het weekend natuurlijk pas écht goed inluidt met een dansje, zorgt het ‘experimental district’ voor dj’s en avondprogrammering.

Explore a fresh mix of Fashion X Cult
Op zaterdag is er voor ieder wat wils! Op het 18 Septemberplein zijn er naast dynamische modeshows en ‘green fashion hang-outs’, activiteiten voor kinderen. Piazza Center en Admirant Shopping presenteren hier de nieuwste collecties en trends. Winkelcentrum HEUVEL Eindhoven wordt getransformeerd tot ‘The Blog Spot’, waar je in contact kunt komen met mode-bloggers en andere online fashionista’s. Miskopen neem je mee en ruil je bij Ellie’s Kledingruilfeest op de Markt. Hier vind je ook direct de beste vintage items in Ellie’s pop-up shop en kun je genieten van modeshows en muziek!
Als je op zoek bent naar designer items kun je terecht bij Mode Marché, die voor het eerst neerstrijkt in Eindhoven! Dit is dé stock sample sale voor echte modeliefhebbers. Jonge en gevestigde ontwerpers verkopen hier zelf hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties.

De avond wordt ingeluid door concept store YOU ARE HERE. In samenwerking met De Oude Rechtbank & het Tuchthuis verzorgen zij een preview van De Modebelofte, welke te zien is gedurende Dutch Design Week in oktober. ’s Avonds en ’s nachts kunnen mode-, cultuur- & muziekliefhebbers hun hart ophalen tijdens een speciale editie van de Young Art Night in het Van Abbemuseum. Zorg in ieder geval dat je de speciale opening op het terras van het Van Abbemuseum niet mist!

Shopping Sunday

Een aantal activiteiten en pop-ups zullen ook op zondag te bezoeken zijn. Daarnaast staat de zondag in het teken van shoppen, muziek en culturele activiteiten. Alle culturele instellingen in Eindhoven openen deze dag hun deuren met een speciale programmering tijdens ‘Hallo Cultuur’.
In de binnenstad worden bezoekers verrast met mobiele muzikale concepten en in de winkels kun je terecht voor de nieuwste mode collecties, trends en styling advies. Aanvullend is ter inspiratie gedurende het hele weekend een stijlkamer te bekijken met werk van verschillende mode-ontwerpers en labels.

Let the fun start!

Piazza Center Eindhoven - it's weekend

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie