Advies Meyer & Meyer over ruitjes

Sommige mannen zweren erbij terwijl andere mannen er niets van moeten weten we hebben het natuurlijk over; “het ruiten overhemd”. Maar wat kan nu wel met een ruiten overhemd en wat kan echt niet. Bijgaand het advies vanuit Meyer & Meyer hieromtrent;

VRIJE TIJD
Vroeger toen je moeder nog kleding voor je kocht droeg je vast een ruiten overhemd met een wit t-shirt eronder. Dit kan nog steeds maar is niet aan te raden. Tegenwoordig kun je het hemd gewoon volledig dicht knopen (natuurlijk wel met het bovenste knoopje open). Heb je een geruiten hemd met lange mouwen, rol de mouwen dan eens op om het een sportieve uitstraling te geven.

SMART CASUAL
Ben jij niet verplicht om in een kostuum of colbert op je werk te verschijnen maar wel wil je wel gekleed voor de dag komen? Dan is een ruiten hemd zeker een must voor in je kledingkast. Kies er dan wel een met een rustige kleur of een klein ruitje. Ga niet voor de felste kleuren met giga venster ruiten.

ZAKELIJK
Dit is misschien wel de gevaarlijkste combi, een ruiten overhemd onder een pak. Je pak kan een boost krijgen of helemaal afbreken door het hemd. Kies dan ook voor een subtiele rustige ruit ga niet voor felle kleuren maar blijf in de kleuren van het kostuum. Ook is het van belang dat de kraag van het hemd stevig is anders oogt het als een strand hemd, en dat wil je natuurlijk niet!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie