Boost je huid met vitamine C!

Dat vitamine C nodig is om je weerstand op peil te houden, wist je al lang. Maar ook voor je huid is vitamine C onmisbaar. Tenminste: als je een frisse, egale en stralende huid wilt – en dat willen we allemaal!

1. Anti-aging

De belangrijkste reden waarom vitamine C zo goed is voor je huid? Het is een krachtige antioxidant. In je huid worden elke dag vrije radicalen aangemaakt, onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht of luchtvervuiling. Deze schadelijke deeltjes beschadigen je huid en tasten het collageen aan. Daardoor krijg je rimpels en lijntjes. Vitamine C kan deze vrije radicalen vangen en gaat zo huidveroudering tegen. Zo blijft je huid dus langer jong en fris!

2. Aanmaak van collageen

Je huid heeft vitamine C nodig voor de productie van collageen. Deze vezels geven je huid stevigheid. Naarmate we ouder worden, verloopt de aanmaak van collageen steeds wat trager. Een beetje hulp is dus welkom om je huid stevig en soepel te houden!

3. Aanpak van pigmentvlekken

Ook als je last hebt van pigmentvlekken of ouderdomsvlekken is vitamine C dé werkstof voor jou. Vitamine C heeft een remmende werking op de pigmentcellen, waardoor die minder melanine aanmaken. Na verloop van tijd zie je de bruine vlekken vervagen. Bij regelmatig gebruik voorkom je ook dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan.

4. Een stralende huid

De scheikundige naam van vitamine C is ascorbinezuur. Net als andere zure stoffen heeft vitamine C een licht exfoliërend effect op de huid. Doffe huidcellen maken plaats voor een gladde en frisse huid. Daar komt nog bij dat vitamine C ook je huidweerstand verhoogt. Je hebt dus minder snel last van irritaties en ziet er dag na dag stralend uit!

Dus kom naar ICI Paris XL en laat je adviseren en geef jouw gezicht die boost!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een antwoord