Esprit zet in op duurzame katoen en viscose

Esprit betrekt een groter deel van de productieketen bij de verduurzaming van de bedrijfsvoering en werkt onder meer aan een duurzame productie van katoen en viscose. De focus komt met name te liggen op duurzame materialen, ecologische duurzaamheid en sociale duurzaamheid.

“We willen ons steentje bijdragen door een duurzamere kledingtoekomst mogelijk te maken. Daarom hebben we onze duurzaamheidsstrategie in het afgelopen financiële jaar 2015-2016 verder uitgebreid en hebben we de ontwikkeling van significante actiegebieden geavanceerd. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerkingen essentieel zijn om onze duurzame visie te implementeren en om industriebrede verbeteringen mogelijk te maken. In het huidige financiële jaar willen we dit pad verder vervolgen.”, zegt CEO José Manuel Martínez Gutiérrez, in een persbericht.

Begin 2016 zette Esprit al stappen om de productie van zijn materialen te verduurzamen. Zo werd het kledingmerk in februari Learning Member van het BCI, dat bijdraagt aan de promotie van biologische katoenproductie. In samenwerking met de non-profitorganisatie Canopy werkt Esprit daarnaast aan de duurzame productie van viscose. Dat is naast katoen de belangrijkste textielvezel voor het kledingmerk. Voor het thema sociale duurzaamheid startte Esprit de samenwerking met verschillende organisaties, zoals Better Work en het Action, Collaboration, Transformation (ACT)-programma. Met deze samenwerkingen wil Esprit veilige arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen in de textielindustrie garanderen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie