Ontdek de Magie van Licht in het Hart van Eindhoven

Het is weer zover! Van 11 november tot en met 17 november 2023 is er weer GLOW, waarbij de stad transformeert in een betoverend schouwspel van licht en kunst. Dit jaar komt de stad tot leven met een unieke mix van innovatieve lichtinstallaties, boeiende kunstwerken en betoverende projecties. De start van de route begint vlak voor Piazza Center.

Het 18 Septemberplein wordt omgetoverd tot een groot kloppend hart. Het ontwerp van Rhythm begint met kleine lichtpuntjes die groeien en evolueren tot verweven DNA-strengen. Geleidelijk komen deze tot leven in een gigantisch hartslag die ons verbindt. Hiermee willen de kunstenaars aantonen dat een hechte gemeenschap bestaat uit mensen die er voor elkaar zijn en luisteren naar ieders stem. Dit alles wordt begeleid met geluid wat een blijvende indruk achterlaat bij de bezoekers.

Mocht je willen uitrusten gedurende de route of even lekker warm binnen willen zitten, weet dan dat de horecagelegenheden binnen Piazza geopend zijn. Kom je lekker opwarmen aan een kop koffie of thee bij La Place en geniet van vrolijk gekleurde donuts bij Dunkin of juist overheerlijke Turkse lekkernijen bij Ekmekci. Dat maakt een middag of avond Glow in Eindhoven pas echt compleet!

Nog nooit met Glow in Eindhoven geweest? Wat kun je verwachten?

  • Lichtkunst Installaties: Verlies jezelf in de betoverende wereld van lichtkunst. Kunstenaars van over de hele wereld hebben samengewerkt om unieke installaties te creĆ«ren die de stad op onverwachte manieren verlichten.
  • Interactieve Ervaringen: Laat je zintuigen ontwaken met interactieve lichtervaringen. Of je nu jong of jong van geest bent, er is voor elk wat wils om te ontdekken en te beleven.
  • Projecties en Performances: Laat je meevoeren door adembenemende projecties die de architectuur van de stad omvormen tot levende kunstwerken. Geniet van live performances die perfect samensmelten met de lichtgevende ambiance.

Mis deze unieke viering van licht en creativiteit niet. GLOW Eindhoven 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor alle liefhebbers van kunst, cultuur en de magie van licht.

Dompel jezelf onder in de gloed van Eindhoven en laat je inspireren door het schouwspel van Licht in de Stad.

Misschien vind je dit ook interessant