Events

De maand december staat weer voor de deur, dat betekent Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw! Dit betekent naast leuke acties en aanbiedingen ook leuke events. De volgende events staan op het programma:

 • Sinterklaas workshop (Stadsstudio De Heuvel): t/m 4 december 2022
 • De Pepernotenmachine: zondag 4 december – 13.00 tot 17.00 uur
 • De KLM Urban Event: zondag 11 december – 8.30 tot 13.00 uur
 • Santa Claus is coming to town: zondag 18 december – 13 tot 17.00 uur
 • Motions’s Winter Wonderland: van 26 november t/m 15 januari
 • Wrap up the year: vanaf 5 december
 • Muziek & optreden: elke weekeinde vanaf 3 december

Stadsstudio – Sinterklaas Workshops
Dit jaar heeft Sinterklaas zijn workshop geopend in de stadsstudio in de Heuvel. Op verschillende woensdagen, zaterdagen én zondagen kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar hun mouwen opstropen voor de volgende workshops:

 • Chocoladeletters versieren
 • Jute zakken pimpen
 • Sint & Piet van gips maken
 • Speculaaspop versieren (en opeten!)

Alle gemaakte creaties mogen natuurlijk ook mee naar huis worden genomen.

Sinterklaas event: Onze Pepernotenmachine
Zondag 4 december van 13.00 uur tot 17.00 uur is onze befaamde Pepernotenmachine weer aanwezig. Onze banketbakkers zijn deze dag druk in de weer om met de Pepernotenmachine overheerlijke pepernoten te maken. Dat wordt weer smikkelen en smullen deze dag. Onze Pepernotenmachine zal rondrijden op de begane grond van Piazza Center en op het Septemberplein.

De KLM Urban Trail
Zondag 11 december vindt er de KLM Urban Trail plaats waarbij hardlopers tussen 8.30 uur en 13.00 uur een parcours lopen door Eindhoven langs unieke en bijzondere gebouwen. Piazza Center maakt onderdeel uit van dit parcours. Wil je ook meelopen meldt je dan aan via https://www.eindhovenurbantrail.nl/ of kom de hardlopers aanmoedigen.

Kerst event: Santa Claus is coming to town
Wat is Kerstmis zonder een bezoek van de Kerstman en zijn Kerstvrouw. Op zondag 18 december van 13.00 uur tot 17.00 uur hebben wij de Kerstman en Kerstvrouw op bezoek maar dan net even iets anders dan wat je zou verwachten. Dus laat je verrassen en kom gezellig winkelen of een hapje eten in Piazza Center. 

Motion’s Winter Wonderland                                                                                                      Voor de donkere dagen van het jaar hebben we het extra gezellig gemaakt. Vanaf 26 november  t/m 15 januari draait de Winter Wonderland editie van Motion Experience, waarbij verschillende lichtinstallaties een unieke wintermetamorfose krijgen. Bezoekers worden ondergedompeld in een winterse fantasiewereld, springen van schots naar schots en kunnen in de lounge genieten van een winters drankje met iets lekkers. Boek hier je tickets: https://motionexperience.nl/tickets/

Wrap up the year
Inmiddels is er gestart met de 10 meter hoge ‘cadeau stapel’ op o.a. het 18 Septemberplein. Er worden 4 etalages ingericht met bijzondere kijkdozen verspreid door de binnenstad, waar een etalageroute voor wordt gemaakt. Dit moet je gezien hebben! Vanaf maandag 5 december zijn deze bijzonder kijkdozen geopend. Kijk voor meer informatie op: https://www.eindhoven365.nl/cases/wrap-up-the-year

Muziek & optredens
Wat is een feestmaand zonder muziek? Vanaf komend weekend zullen er ieder weekend live muzikanten spelen in de binnenstad, geprogrammeerd door Muziekgebouw Eindhoven. Je gaat ze zien op het Stationsplein, Piazza Center, in de Heuvel, onder de luifel van de Nieuwe Emmasingel. En bij mooi, iets warmer weer, in de overige straten in de binnenstad.

De decembermaand betekent ook extra koopavonden. Kijk bij je favoriete winkel wanneer er extra koopavonden zijn.

Naast de events in Piazza Center zijn er diverse events door de gehele binnenstad. Kijk voor meer informatie op: https://www.thisiseindhoven.com/nl